Nyt puhutaan paljon turvapaikanhakijoista ja siitä, kuka tänne on tervetullut ja millä perusteilla. Me olemme Shivin kanssa sitä mieltä, että tähän maahan ovat tervetulleita ihan kaikki, jotka ovat valmiita A) opettelemaan suomen kielen, B) noudattamaan yhteisiä sääntöjä ja C) tekemään töitä.

Meidän mielestä on epäreilua, että toiset (olivatpa sitten maahanmuuttajia tai kantasuomalaisia) eivät mene töihin, koska ei löydy mieleistä työpaikkaa, ei huvita ja työttömyysturvalla on mukava lepäillä kotona. Luonnollisesti jotain on pielessä tässä järjestelmässäkin, jos esimerkiksi osa-aikatyötä ei kannata ottaa vastaan, koska saa työttömyystukina ja muina yhteiskunnan etuina saman verran tai jopa enemmän.

Kaikista kummallisinta on tietysti se, että pienyrittäjä maksaa paljon veroja sekä pakollisia eläke- ja muita vakuutusmaksuja, mutta on itse käytännössä lähes kaiken perusturvan ulkopuolella. Yksinyrittäjähän ei voi jäädä työttömäksi tai mielellään sairastuakaan. Ei ole ketään sijaistamassa, jolloin myös asiakkaat menetetään. Myöskään lomia tai lomarahoja ei ole. Tai voihan sitä lomaa pitää, mutta palkkaa silloin ei tule, kun ei töitäkään tee.

Joka tapauksessa, huolimatta tästä kaikesta, Shiv on edelleen vakuuttunut siitä, että yrittäjyys on hänelle se paras vaihtoehto toteuttaa itseään ja mahdollisesti joskus unelmiaan. Yritämme vaikuttaa asioihin kuulumalla Pirkanmaan Yrittäjiin ja toivomme hartaasti, että jonain päivänä (toivottavasti mahdollisimman pian) myös poliitikot havahtuvat tarkastelemaan ja parantamaan pienyrittäjien asemaa tässä yhteiskunnassa.

Voisin saarnata tästä asiasta vaikka kuinka pitkään, mutta ei ole sen aika. Nyt on aika alkaa valmistautua Pirkanmaan Nuorten Yrittäjien Voimalan (osa Pirkanmaan yrittäjiä) pikkujouluihin. Tänä iltana ei nimittäin marista järjestelmän epäkohdista, vaan tänä iltana juhlitaan Shivin ensimmäistä vuotta yrittäjänä iloisin ja toiveikkain mielin!

Ja jos sinä haluat vaikuttaa asioihin, osta tänä jouluna lahjat paikalliselta pienyrittäjältä. Tukemalla paikallista pienyrittäjää et auta kansainvälisen suuryrityksen toimitusjohtajaa ostamaan kolmatta vapaa-ajan asuntoa, vaan autat paikallista perheenisää tai -äitiä kustantamaan perheelle ruokaa pöytään ja lapselle harrastuksen. Lue lisää: http://www.pirkanmaaavoinna.fi/

Iloista joulun odotusta kaikille!

– Heidi,
Team Kehrälintu