Kotitalousvähennys

Kun ostat kotitalous- tai hoivatyötä ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää omassa verotuksessasi 45 % ostamasi työn osuudesta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2400 euroa per henkilö. Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen sekä arvonlisäverollisista ja arvonlisäverottomista palveluista. Näihin lukeutuvat tarjoamamme kotipalvelu- ja hoivapalvelut. Kotitalousvähennystä ei saa kotihoidon palveluista. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Kotitalousvähennyksen tiedot voit ilmoittaa Verohallintoon usealla eri tavalla, esimerkiksi verkossa tai paperisella veroilmoituslomakkeella. Veroilmoituksen liitteeksi tarvitset lomakkeen 14A Kotitalousvähennys yritykselle maksetusta työkorvauksesta. Halutessasi voit hyödyntää vähennyksen muuttamalla veroprosenttiasi pienemmäksi. Tällöin ilmoitat kotitalousvähennyksen jo verokortin muutostietoihin. Lisätietoa kotitalousvähennyksestä löydät verohallinnon sivuilta.

Autamme kotitalousvähennykseen liittyvissä kysymyksissä jokaista asiakastamme.

Kun ostat kotitalous- tai hoivatyötä ennakkoperintä-rekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää omassa verotuksessasi 45 % ostamasi työn osuudesta. Kotitalous-vähennyksen enimmäismäärä on 2400 euroa per henkilö. Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen sekä arvonlisä-verollisista ja arvonlisä-verottomista palveluista. Näihin lukeutuvat tarjoamamme kotipalvelu- ja hoivapalvelut. Kotitalousvähennystä ei saa kotihoidon palveluista. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Kotitalousvähennyksen tiedot voit ilmoittaa Verohallintoon usealla eri tavalla, esimerkiksi verkossa tai paperisella veroilmoitus-lomakkeella. Veroilmoituksen liitteeksi tarvitset lomakkeen 14A Kotitalousvähennys yritykselle maksetusta työkorvauksesta. Halutessasi voit hyödyntää vähennyksen muuttamalla veroprosenttiasi pienemmäksi. Tällöin ilmoitat kotitalousvähennyksen jo verokortin muutostietoihin. Lisätietoa kotitalous-vähennyksestä löydät verohallinnon sivuilta.

Autamme kotitalous-vähennykseen liittyvissä kysymyksissä jokaista asiakastamme.