Tällä viikolla on mahdollisuus ilahduttaa vanhusten päivää ja samalla edistää ikäihmisten säännöllistä ja turvallista ulkoilua. Tiistaina 6.9. alkaa Vie vanhus ulos –kampanja, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus säännölliseen ulkoiluun myös iäkkäämmille läheisillemme, joilla yksin liikkuminen ei ehkä enää tule kysymykseen. Kampanjaan haastetaan mukaan niin yrityksiä ja järjestöjä kuin oppilaitoksia ja yksityishenkilöitäkin. Kampanjan järjestävät Ikäinstituutti ja valtakunnallinen Voimaa vanhuuteen -iäkkäiden terveysliikuntaohjelma.

Näin osallistut:

  • ulkoile ikäihmisen kanssa
  • kirjaa ulkoilu sivustolle
  • kerro, mitä teitte
  • haasta muut mukaan

Kampanjaan osallistutaan kirjaamalla ulkoilutapahtuma verkkosivulle ja kertomalla mitä ulkoillessa tehtiin. Kuvia ja kertomuksia voi jakaa myös kampanjan facebook-sivulla tai sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vievanhusulos. Kampanja päättyy 6.10. kansalliseen ulkoilupäivään, johon voi ilmoittaa omia ulkoilutapahtumia. Lisäksi ahkeria ulkoilijoita palkitaan viikoittain tuotepalkinnoilla.

Ulkoilu pitää mielen virkeänä ja mielialan ylhäällä, joten jokaisella pitäisi olla tilaisuus liikkumiseen. Jos omassa lähipiirissä ei ole vanhusta, jonka voisi viedä ulos, voi ulkoiluseuran tarvetta tiedustella vaikkapa läheisestä palvelutalosta. Ulkoilun ei tarvitse myöskään olla välttämättä liikuntaa, vaan mielikuvitusta voi käyttää. Voitte tehdä puistolenkkien lisäksi myös vaikkapa kulttuurikävelyn tai kauppakierroksen. Tärkeintä on ulkoilun riemu ja raikas ulkoilma turvallisessa seurassa.

Kehrälintu on mukana kampanjassa – haastetaan mahdollisimman moni mukaan edistämään vanhusten ulkoilua! Ulkoilun iloa!

Lue lisää:
http://www.vievanhusulos.fi/
https://www.facebook.com/vievanhusulos

Lataa tapahtuman esite:
Vie vanhus ulos_esite

-Jenni
Markkinointiassistentti
Team Kehrälintu