Tänään blogissa saa puheenvuoron yrittäjä itse. Shiv kertoo omin sanoin, miltä näyttää hänen tavallinen työviikkonsa. Hyppää hetkeksi mukaan pienyrittäjän hektiseen elämään!

Maanantai 15. helmikuuta

”Aamupäivällä minulla on pari yhteistyötapaamista keskustassa liittyen Kehrälinnun mahdolliseen tulevaan laajentumiseen. Haluan löytää kivan yrittäjäkaverin, jonka kanssa voisin tehdä Kehrälinnusta osakeyhtiön ja lähteä kehittämään firmaa jaetulla riskillä. Toiminimen muuttaminen osakeyhtiöksi on kuitenkin aika kallis ja monimutkainen prosessi, joten selviteltävää riittää. Myös yhtiökumppanin kanssa kaiken on natsattava täydellisesti yhteen, sillä yhteisen firman perustaminen on melkein kuin naimisiin meno. Mutta hiljaa hyvä tulee! Tätä hommaa olisi kuitenkin paljon mukavampi tehdä porukalla kuin yksinään.

Klo 12 menen yhden ihanan vakituisen asiakkaan luokse. Asiakas on pyörätuolissa, joten avustan häntä kotiaskareissa, jotta puoliso saa välillä levätä. Iltapäivällä teen kotona matkalaskuja, katson sähköposteja ja hoidan lasta, koska Heidi-vaimoni on harrastuksessa. En ehdi laittaa ruokaa, joten tänään on pitsapäivä.”

Tiistai 16. helmikuuta

”Tiistaille on kasautunut paljon siivousasiakkaita, joten päivä on aika rankka. Toisaalta siivoukset sujuvat rutiinilla, sillä kaikki päivän asiakkaat ovat vanhoja asiakkaita. Iltapäivällä jaksan kuitenkin lähteä vielä sulkapalloon sillä välin, kun Heidi vie lapsen muskariin. Haluan pitää huolta kunnostani, koska kotipalvelutyö on aika fyysistä.

Illalla kokkaan Heidin kanssa tonnikalarullaa. Kyseessä on resepti, jonka asiakas haluaa minun valmistavan viikonloppuna hänelle. En ole tehnyt sellaista ennen, joten haluan harjoitella ensin kotona. Samalla syötämme tytölle iltapuuroa. Kun tyttö nukahtaa, rentoudumme vähän aikaa sohvalla illallisen ja Netflixin äärellä.”

Keskiviikko 17. helmikuuta

”Aamulla minulla on asiakas, jolle teen siivousta ja pyykkihuoltoa. Sen jälkeen on vielä toinen lyhyt siivous. Sitten on omaishoidon palveluseteliasiakas, jonka luona käyn joka viikko. Teen hänelle henkilökohtaista avustusta ja kotitöitä: vaihdan vaipan, keitän kahvia, käyn kaupassa, pesen pyykkiä ja niin edelleen.

Ilta menee Suomen yrittäjien järjestämissä markkinointi-iltamissa Ylöjärvellä. Tilaisuudessa on markkinointi- ja myyntikoulutusta sekä verkostoitumista muiden pirkanmaalaisten yrittäjien kanssa.”

Blogi28.2.2016_2

Torstai 18. helmikuuta

”Aamupäivällä on pitkä siivous ja iltapäivällä asiakas, jota lähden saattamaan Tullintorille kauppaan, apteekkiin ja kahvilaan. Hänen luonaan käyn joka viikko. Tässä työssä parasta ovat vakituiset, säännölliset asiakkaat, joiden kanssa ehtii tutustua hyvin. Silloin työskentely on tosi mukavaa.

Kello 15–16.30 minulla on yhteistyötapaaminen mahdollisen tulevan yhtiökumppanin kanssa. Keskustelemme siitä, mitä hyötyä voisi olla yhdistymisestä ja miten sen käytännössä voisi toteuttaa. Avoimia kysymyksiä on paljon: miten osakkeet ja päätösvalta jaetaan? Miten hoidetaan palkanmaksu reilusti, jos töitä tehdään eri määriä? Paljonko ylipäänsä maksetaan palkkaa, ja paljonko säästetään investointeihin? Miten markkinointikulut ja toisaalta uudet asiakkaat jaetaan? Toisaalta fiilis on hyvä ja positiivinen: tulevaisuus näyttää jännittävältä.

Illalla käyn kaupungilla vaimon, langon ja appivanhempien kanssa. Käymme testaamassa suosittua Room Escape -pakohuonepeliä, jossa emme todellakaan selviä tunnissa ulos. Tyttö on sen aikaa hoidossa isoisovanhemmilla ja nukkuu nätisti, kun tulemme kotiin. Nautimme öistä, jotka saamme nukkua heräilemättä. Kohta se luksus on taas ohi, kun uusi vauva syntyy.”

Perjantai 19. helmikuuta

”Aamulla menen jo seitsemään tekemään kaupungin kotihoitovuoroa (ostopalvelutyöntekijänä). Pääsen kahden jälkeen. Juon mummolassa pikaiset kahvit ja lähden sitten asiakastapaamiseen tekemään ilmaista tutustumis/kartoituskäyntiä. Sitten on vielä viidestä kahdeksaan vanha rakas omaishoidon palveluseteliasiakas, jolle teen sitä harjoittelemaani tonnikalarullaa. Hänen on vaikea liikkua yksin, joten käymme usein myös yhdessä ulkona lenkillä.”

Lauantai ja sunnuntai 20.-21. helmikuuta

”Lauantai menee koko päivä tällä samalla palveluseteliasiakkaalla, koska hänen puolisonsa on koko viikonlopun poissa. Olen samalla asiakkaalla myös sunnuntaiaamupäivän. On Ravintolapäivä, joten asiakkaalta lähdettyäni käyn ostamassa illaksi take away -ruokaa intialaisesta pop up -ravintolasta.
Kello 14-22 menen vielä tekemään kaupungin kotihoitovuoron. Illalla lämmitän päivällä ostamani chicken biryanin ja katson vähän Netflixiä. Suunnittelen seuraavana päivänä lähteväni jakamaan esitteitä lähialueen postilaatikkoihin. Tällä viikolla ei ollut yhtään vapaapäivää, mutta olen viikkoon tyytyväinen.”

Blogi28.2.2016_3

Shiv, Team Kehrälintu