Useimmilla on nykyään älypuhelin tai tabletti, mutta valtaosa mobiilisovellusten käyttäjistä on nuoria. Vaikka uusimpien villitysten testaaminen ei olisikaan oma juttu, on osa sovelluksista kuitenkin niin käteviä, että jokaisen kannattaisi perehtyä niiden käyttöön. Tähän blogitekstiin on koottu muutama helppokäyttöinen ja hyödyllinen sovellus, joita kannattaa ehdottomasti testata.

1. Pikaviestinpalvelu WhatsApp

WhatsApp on pikaviestinpalvelu, jolla pystyy tekstin lisäksi lähettämään kuvia, videoita, ääniviestejä ja vaikkapa oman sijainnin. Nykyään myös puhelut ovat mahdollisia. WhatsAppia voi verrata perinteisiin tekstiviesteihin, mutta käytettävyydeltään se on paljon kätevämpi. WhatsApp toimii Internetin välityksellä eivätkä viestit ole maksullisia. Ensimmäinen sovelluksen käyttövuosi on ilmainen, jonka jälkeen peritään maksua noin euron verran vuodessa.

WhatsApissa voi keskustella yhden kaverin kanssa tai perustaa ryhmiä. Sovellukseen voi tehdä vaikkapa ryhmän omalle perheelle, mitä kautta on hauskaa viestitellä koko perheen kesken. Sovellus on kätevä varsinkin lastenlasten kanssa viestimisessä, sillä joidenkin arvioiden mukaan nuorista noin 90% käyttää WhatsAppia. WhatsAppia voi nykyään käyttää myös koneella Internet-selaimessa.

2. Uutispalvelujen mobiilisovellukset

Uutisia tarjoavat sovellukset ovat hyödyllisiä esimerikiksi siinä tapauksessa, jos kotiin ei tilata printtilehteä tai haluaa selailla uutiset nopeasti läpi vaikkapa matkoilla, eikä pääse TV:n ääreen. Ainakin YLE Uutisvahti on kätevä tapa seurata uutisia, sillä voit valita itse uutisvirran painopisteen omien mielenkiintojesi mukaan. Voit valita painopisteeksi esimerkiksi viihdeuutiset, kotimaan uutiset tai eri urheilulajien uutiset. Voit myös tilata ilmoitukset valitsemistasi uutisaiheista. Sovellus on ilmainen eikä vaadi tunnistautumista.

Myös lähes jokaisella suurella sanomalehdellä, kuten Aamulehdellä, on oma mobiilisovellus, josta uutisia pääsee selaamaan helposti. Sovelluksissa usein ensimmäinen kuukausi tarjotaan ilmaiseksi, jonka jälkeen veloitetaan kuukausimaksu. Tilaajille sovellukset ovat ilmaisia ja tunnistautuminen tilaajaksi tapahtuu tilausnumerolla. Ainakin Iltalehdellä ja Iltasanomilla sovellus on kokonaan ilmainen eikä vaadi tunnistautumista.

3. Televisio-ohjelmaluettelot, esim. Telkku.com

Lataa televisio-ohjelmatietoja tarjoava sovellus, jonka jälkeen voit tarkistaa ohjelmatarjonnan suoraan puhelimestasi. Muun muassa Telkku.com on hyvä, ilmainen sovellus tähän tarkoitukseen. Sovelluksessa voit tarkastella ohjelmia kanavan tai päivän mukaan, sekä etsiä tiettyä ohjelmaa. Elokuville on myös oma osio. Sovelluksessa on mahdollista asettaa myös muistutus ohjelmasta, jota ei halua jättää väliin! Sovellus on ilmainen eikä vaadi tunnistautumista.

Blogi27.3.2016_3

4. Sääpalvelut, esim. Foreca

Lataa jonkin suuren sääpalvelun sovellus ja voit tarkistaa tulevan sään missä vain puhelimellasi. Voit tarkistaa sovelluksessa sen hetkisen sijaintisi sään, kunhan sijaintipalvelut on kytketty päälle puhelimen asennuksista, tai etsiä jonkin tietyn kaupungin sään Suomessa ja ulkomailla. Forecan sovellus on ilmainen eikä vaadi tunnistautumista. Löydät sen nimellä ForecaWeather Free.

5. 112 Suomi

Sovellus toimii samoin kuin puhelu hätänumeroon, mutta kertoo samalla puhelun vastaanottajalle soittajan tarkan sijainnin koordinaatteina. Paikannus nopeutuu huomattavasti hätätilanteessa, mikä nopeuttaa siten myös avunsaantia. Sovellus on ilmainen ja vaatii tunnistautumiseen vain puhelinnumeron.

6. VR:n mobiilisovellus

VR:n mobiilisovelluksen kautta on todella helppoa ja nopeaa tarkastella VR:n junaliikennettä ja varata junaliput omille matkoille. Liput säilyvät myös sovelluksen muistissa, joten niitä ei tarvitse tällöin tulostaa tai tallentaa erikseen, vaan tarvittaessa ne voi etsiä omalta tililtä. Kun olet ladannut sovelluksen, tulee sinun rekisteröityä palveluun. Halutessasi voit myös tunnistautua Veturi-asiakkaaksi, jolloin voit hyötyä sovelluksen kautta suoraan Veturi-tarjouksista. VR:n sovellus löytyy nimellä VR mobiili.

Blogi27.3.2016_2

Mukavaa pääsiäistä kaikille!

-Jenni
Markkinointiassistentti
Team Kehrälintu